Economie moeilijk?

Het vak economie wordt door veel leerlingen op de middelbare school (zowel mavo, havo als vwo) als lastig ervaren. Soms is het verstandig om in zo’n geval wat extra hulp in te schakelen.

In ieder geval kun je gebruik maken van deze site. Ik heb geprobeerd om alle belangrijke onderdelen helder uit te leggen en te voorzien van oefenopgaven. Wanneer je helemaal klaar bent met een examendomein, kun je gebruik maken van een ruime hoeveelheid oude examenopgaven om op het juiste niveau te oefenen.

Succes!

Logo_LOF-250x177

Profiel

Paul Bloemers
Paul BloemersDocent economie

Ik ben al jaren bezig met het schrijven aan en onderhouden van deze site. Bovendien heb ik, samen met enkele andere docenten, de methode Index voor het vmbo geschreven.
Ik werk al bijna 20 jaar als economiedocent op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren geef ik vooral in de bovenbouw van het vwo les.
Daarnaast ben ik roostercoördinator, applicatiebeheerder en webbeheerder op het Krimpenerwaard College.

Dit ben ik

Omdat ik het leuk vind om kinderen die economie moeilijk vinden verder te helpen, heb ik deze site gemaakt.
  • gedreven en veeleisend,
  • bied ik veel structuur,
  • geef ik heldere uitleg en
  • geef ik voldoende huiswerk om de uitleg te verwerken.
Via het Leraren ontwikkel fonds heb ik in 2016 een financiële impuls gekregen die het mogelijk moet maken om economielokaal verder uit te bouwen tot een site voor mavo, havo en vwo.
  • Economielokaal is en blijft een gratis site voor iedereen.
  • Advertenties en de opbrengst van de examenbundel moeten ervoor zorgen dat er voldoende inkomsten zijn om de site gratis te kunnen houden.
  • Indien er scholen zijn die een deel van de hostingkosten willen delen (in ruil voor een logo in de footer) worden zij uitgenodigd contact op te nemen via deze site.

Bijles

Als deze site niet genoeg helpt, ben ik beschikbaar voor het geven van bijlessen voor het vak economie op mavo, havo en vwo-niveau.

Bijles geef ik op het Krimpenerwaard College, Groene Wetering 1, Krimpen aan den IJssel.
Daar kunnen we in alle rust werken (en wanneer je ouders je moeten brengen, kunnen die wachten in de personeelsruimte).

Omdat ik een volle baan heb, kan het in ieder geval niet vóór 16.30 uur.

Omwille van de continuïteit is een frequentie van één keer per week sterk aan te raden. Een lagere frequentie gaat ten koste van de effectiviteit van de bijlessen.

  • Kennismaking en intake zijn gratis. Het is vooral bedoeld om samen te kijken waar de problemen zitten en om afspraken te maken over de bijlessen.
  • Daarna koop je  een ‘strippenkaart’ van 5 bijlessen van een uur voor € 150,-.
  • Na iedere 5 lessen vindt een kort gesprek plaats over de ervaringen van beide partijen.

Bijles heeft voor mij heel goed geholpen. Het wordt duidelijk uitgelegd en door de vele opdrachten die je maakt ga je het steeds beter begrijpen. Er wordt hard gewerkt om je zelfvertrouwen in economie terug te winnen. Ik ben erg blij geweest dat ik deze bijles heb genomen. Ik ben van altijd 4’en halen naar een 6,7 voor mn eindexamen gegaan! Echt een aanrader.

Charlotte, 4 en 5 havo

Ik was vrij laat met het zoeken van hulp. Toch heb ik super veel gehad aan de bijlessen, ik vind economie nog steeds een lastig vak, maar mijn manier van stof benaderen is wel heel erg verbeterd en o.a. hierdoor ben ik het beter gaan begrijpen.
Tijdens de bijlessen is de uitleg duidelijk en is er meer dan genoeg ruimte om vragen te stellen. De bijlessen hebben mij dus heel erg geholpen. Bovendien was het erg fijn dat Paul flexibel was in het maken van afspraken.

Storm, 6 vwo

De bijlessen van mr. Bloemers waren heel leerzaam en effectief. In combinatie met de examenbundel van Economielokaal heeft hij mij optimaal kunnen helpen met de onderwerpen waar ik tegenaan liep. Ik heb bijlessen gevolgd op mavo én havo niveau waarbij ik in beide ben geslaagd met een mooi eindcijfer voor economie. Zeker een aanrader!

Gialin, 4 mavo en 5 havo